Toneelkring De Draaikolk vzw
Winksele - Veltem - Beisem

Toneelvoorstellingen

Toneelkring De Draaikolk brengt voor u op de planken :

 

"Martha & Mathilda" 

een komedie van Pol Anrys

in een regie van Xavier Van Caneghem

we spelen dit samen met toneelkring Trouw en Moed uit Herent.

 

Deze productie stond geprogrammeerd voor maart-april 2020, maar wegens corona werd dit project op 2 weken van de première toen een halt toegeroepen.

 

Korte inhoud :

Martha en Mathilda zijn twee zussen op leeftijd die hun oude hoeve deels hebben omgebouwd in een hotel om uit de schulden te komen. De inkomsten van hun hotel zijn echter ontoereikend en dus hebben ze een andere originele manier gevonden om, ter plaatse, snel en illegaal nieuwe inkomsten te verwerven. Maar zo gesmeerd lopen hun plannen echter niet, want veel verwachte en onverwachte bezoekers komen behoorlijk wat roet in het eten gooien: een maffiafiguur en zijn sexy vriendin, een al te nieuwsgierige hotelgast, een arrogante notaris die beslag wil leggen op het pand en een viertal ambitieuze wielertoeristen die elkaar de loef willen afsteken. Al deze mensen raken verstrikt in wervelende intriges en grappige toestanden.
Gelukkig is er Margot, het kleinnichtje van de hoteluitbaatsters, die erin slaagt om haar groottantes te redden uit een haast uitzichtloze situatie.

“Martha en Mathilda” is één van de meest gespeelde stukken uit het repertoire van de succesvolle Vlaamse toneelauteur Pol Anrys.