Toneelkring De Draaikolk vzw
Winksele - Veltem - Beisem

Historie

Geschiedenis

°1981

Voor velen is het geschiedenis, intussen is het ook een legende geworden: “ In 1981 besloten Mieke Peys en Dany Empereur, na veel gepalaver en in de euforie van enkele trappisten, een goede investering gevonden te hebben voor hun klein beetje spaargeld: ze zouden van start gaan met een toneelkring!”

Intussen al meer dan 35 jaar…

Na meer 35 jaar, dus meer dan één generatie later, heeft de kring meer dan ooit zijn stek veroverd in het culturele leven van “Winksele-Veltem-Beisem”. Van meet af aan was het immers de bedoeling om boeiende en kwaliteitsvolle producties te brengen. Doorheen de jaren werd gewerkt met regisseurs van binnen en buiten de kring die samen met de “Draaikolkers” het beste van zichzelf hebben gegeven om tweemaal per jaar een origineel en ontspannend toneelstuk op te voeren.

Een boeiende hobby, veel onmisbare steun

Repeteren, spelen, indrukwekkende decors bouwen, souffleren, klank- en lichtinstallaties besturen, schminken, zorgen voor talloze rekwisieten, het publiek onthalen vóór, tijdens en na de voorstellingen, …: meewerken aan toneelproducties is een boeiende hobby, maar vraagt een wederkerend, persoonlijk engagement van de leden gedurende enkele opeenvolgende maanden. Al die inspanningen worden echter beloond door de goede groepssfeer, het geslaagde resultaat van de toneelproducties en de tevredenheid van het publiek.
Ook dankzij de onmisbare steun van de PDC-school, de gemeente Herent, de Eerwaarde Zusters, onze ereleden en talrijke vrijwilligers, kan De Draaikolk jaar in, jaar uit zijn activiteiten verderzetten.

Een kolkend enthousiasme voor amateurtoneel

Nu de toneelkring zijn maturiteitsjaren heeft bereikt, wil hij zich meer dan ooit toekomstgericht profileren. Zijn streefdoel is om zijn publiek nog lang op leuke toneelproducties te mogen trakteren. Hij is dus permanent op zoek naar nieuw talent en bereidwillige medewerkers.

Interesse in toneel? Laat het ons weten

Creatievelingen met een boontje voor amateurtoneel, mensen die hun grenzen willen verleggen of actief willen zijn binnen een leuke groep, zijn steeds welkom. Ze mogen gerust en vrijblijvend contact opnemen met een bestuurslid en een kijkje komen nemen achter de schermen.
Ze zullen zich zeker niet beklagen!

De Draaikolk > Historie / Bestuur / Nieuws